Selvnivellerende Gulvspartel

Når du skal lægge nyt gulv, kræver de fleste gulvbelægninger, at undergulvet er plant og ret. Ved hjælp af selvnivellerende gulvspartel kan du lave plane gulve i både store og små rum. Den selvnivellerende spartelmasse gør det lettere at opnå en helt jævn og glat overflade, inden der kan lægges vinyl, linoleum, trægulve og andre gulvbelægninger.

Udvalgte Billige Selvnivellerende gulvspartel

Vores robot har hele natten selv kravlet en lang række af de billigste online forhandlere fra Danmark igennem for opdaterede priser og tilbud på Selvnivellerende gulvspartel, og har fundet nedenstående produkter til os her på Gulvspartel.dk. Vi håber du kan bruge det vi har fundet (selv om fejl kan forekomme, da det jo sker automatisk).

[pto]

Så er der ikke flere billige selvnivellerende gulvspartel for i dag - hvis der var nogle du kunne bruge kan du klikke ind på den enkelte internetforhandler for at læse mere om leveringspris og leveringstid. Vi håber du vil fortælle dem du taler med om Gulvspartel.dk - det bliver vi rigtig taknemmelige for.

Det vil hjælpe os til at vise gode selvnivellerende gulvspartel tilbud til endnu flere danskere.

Selvnivellerende gulvspartel giver et plant undergulv

Det kan være noget af en prøvelse at spartle et gulv, så der hverken bliver lunker eller toppe i spartelmassen. Ved hjælp af selvnivellerende gulvspartel bliver arbejdet noget lettere, også selvom du ikke er uddannet gulvlægger.

Spartelmassen kan lægges på i forskellige tykkelser op til ca. 10 mm. Det giver mulighed for at udjævne alle skævheder i gulvet, så overfladen kommer til at stå snorlige og klar til at male eller lægge gulv på.

Der er flere fordele ved at bruge selvnivellerende gulvspartel:

  • Du kan nemt selv lave et helt plant gulv på meget kort tid
  • Spartelmassen er let at fordele, og flyder selv sammen
  • Massen hærder op og bliver både hård og meget slidstærk

En anden stor fordel ved gulvspartelmassen er, at den købes i mindre sække. Det betyder, at du nemt kan beregne den mængde, du skal bruge, så du undgår at stå tilbage med for meget gulvspartel.

Kan der spartles på alle typer gulve?

I princippet kan du spartle på de fleste typer underlag. Kravet til undergulvet er, at det skal være stabilt og fri for snavs, olie og fedtstoffer, der kan forhindre, at spartelmassen får den rette vedhæftning.

Gulvspartelmassen kan bruges til alle indendørs byggeprojekter, uanset om der er tale om nybyggeri eller renoveringsopgaver. Bl.a. bruges selvnivellerende gulvspartel ofte i forbindelse med efterisolering af gulve, hvor der ofte er mange penge at spare, som du kan se i denne isolering af gulv guide.

Ved nybyggeri vil det ofte være gulve af beton eller letbeton, som skal spartles. Ved renoveringsopgaver kan du bruge spartelmassen direkte på de eksisterende gulve, som f.eks. klinker, gips og træ. Det er vigtigt, at du går gulvet efter, inden du spartler, så du sikrer at løse fliser eller gulvbrædder repareres.

Sådan bruger du selvnivellerende spartelmasse

Selvnivellerende gulvspartelmasse er let at arbejde med, og hvis du har lidt håndværksmæssig snilde, kan du selv spartle et gulv.

Selvom spartelmassen er selvnivellerende, kan du ikke bare hælde spartelmassen ud og regne med, at den selv fordeler sig. Spartelmassen skal hjælpes på vej med en spartel, så den bliver jævnt fordelt over hele gulvet. Når det er gjort, vil spartelmassen løbe sammen og give en plan og glat overflade.

Hvis du selv vil spartle dine gulve, så se her, hvordan du gør:

Inden du begynder, skal gulvet primes

For at spartelmassen kan få den rette vedhæftning til det underliggende gulv, skal gulvet behandles med primer. Primeren sikrer at vedhæftningsevnen bliver ens over hele gulvet, og du sikrer, at spartelmassen ikke ”slipper”.

Hvis du bruger primer på stærkt sugende flader, som f.eks. gulve af beton, skal primeren fortyndes med vand, mens andre underlag kræver, at primeren anvendes ufortyndet. Læs altid anvisningerne fra producenten, inden du begynder at fortynde.

Primeren smøres ud på gulvet og fordeles med en bred pensel. Ved store gulvflader kan du med fordel bruge en malerrulle på skaft, der giver en mere behagelig arbejdsstilling.

Bland gulvspartlen med vand

Når du rører spartelmassen sammen med vand, er det vigtig, at blandingen har den rette konsistens. Hvis spartelmassen er for tyk, vil du ikke kunne trække den ud, og du risikerer, at overfladen ikke bliver helt jævn.

Du må heller ikke lave blandingen for tynd. Hvis der blandes for meget vand i gulvspartlen, vil det svække holdbarheden i det færdige gulv.

Følg derfor nøje anvisningen på pakken, så du får det helt rette blandingsforhold og dermed det bedst mulige resultat.

Det er vigtigt, at spartelmassen røres grundigt sammen, så der ikke er klumper i blandingen. Det er lettest at røre massen sammen, hvis du anvender et piskeris på en boremaskine.

Dæk hele gulvet

Når spartelmassen har den rette konsistens, kan du hælde den færdigblandede masse ud på gulvet. Du kan ikke nøjes med at fylde spartelmasse i lunker og revner. Det er vigtigt at hele gulvet dækkes, så overfladen bliver helt ensartet.

Efterhånden som du hælder gulvspartelmassen ud, fordeler du blandingen med en bred spartel. Du skal være særlig omhyggelig i hjørner, ved rør, der kommer op af gulvet, og andre steder, hvor spartelmassen skal hjælpes på vej for at flyde ordentligt sammen. Brug forskellige størrelser spartler til at glatte gulvspartlen ud, så den får en plan overflade overalt.

Alt efter hvilket produkt du anvender, vil tørretiden være 2-3 timer, før gulvet kan betrædes, og op til 24 timer, før spartelmassen er hærdet.

Hvilke gulvtyper kan du lægge oven på spartelmassen?

Når spartelmassen er hærdet, er du klar til at lægge den endelige gulvbelægning direkte oven på den spartlede overflade.

Den spartlede overflade er særdeles stærk, og du kan lægge næsten hvilken som helst belægning. Nogle af de mest almindelige gulvbelægninger kan være:

  • Tæpper
  • Parketgulv
  • Linoleum
  • Vinyl
  • Klinker

Du kan også vælge at male gulvet med en gulvmaling eller lægge kork, der behandles med gulvlak for at få større slidstyrke. Når først du har et plant og jævnt gulv, er der næsten ingen grænser for, hvilken belægning du kan anvende.

Hvor køber du selvnivellerende gulvspartel?

Herover har vi samlet et bredt udvalg af gulvspartelprodukter – og bl.a. også selvnivellerende gulvspartel. Hvis du vil læse mere om de enkelte produkter, kan du klikke på knappen og gå direkte til forhandleren af produktet.

Her kan du se hvert produkts specifikationer og læse mere om muligheder og anvendelse. Du vil også kunne bestille din gulvspartel online, så du hurtigt kan komme i gang med projektet.

 

Find det du mangler på gulvspartel.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 344 produkter fra mere end 45 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 691 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-16 08:41:03.

13
Produkttyper
344
Produkter
16
Brands
45
Forhandlere
691
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.